به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی، پیش از ظهر امروز 24 بهمن ماه، در نشست علمی «گذار از قدرت متدانی به قدرت متعالی»، در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم، تحول هندسه قدرت را از منظر انسان شناسی مد نظر قرار داد و با اشاره به "نظریه دو فطرت" امام خمینی(ره)، گفت: امام راحل در کتاب شرح حدیث جنود عقل و جهل خود به نظریه "دو فطرت" اشاره و مطرح کرده "انسان بر دو فطرت آفریده شده است، "فطرت مخموره" یعنی فطرت الهی و متعالی که رویکرد آن عالم غیب و ملکوت می باشد و از لحاظ گرایش نیز به سوی کمال گرایش دارد".
رییس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در بیان دومین فطرت انسانی از نگاه امام خمینی(ره) ادامه داد: "فطرت محجوبه" دومین فطرتی است که امام راحل(ره) به آن اشاره کرده است و عبارت است از خلقت و آفرینشی که حجابی بر روی عقل و روح الهی انسان کشیده است و درجه وجودی آن جهل است.
این کارشناس حوزوی افزود: در قدرت متعالی، وحدت وجود دارد به عنوان مثال بین حکومت پیامبر گرامی اسلام(ص)، حکومت اهل بیت(ع) و حکومت فقها در عصر غیبت، تفاوتی از حیث ماهیت وجود ندارد و جای تکثر نیست، به خلاف قدرت متدانی که در آن کثرت وجود دارد.
*تفاوت قدرت نرم در اسلام با سایر مکاتب
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی با اشاره به تفاوت های قدرت نرم در اسلام و سایر مکاتب، خاطر نشان کرد: قدرت نرم در اسلام، ارشاد گرایانه است و مردم را به رشد و تعالی می رساند، اما در سایر مکاتب اغواگرایانه می باشد که در قرآن کریم نیز از زبان شیطان بیان شده است.
معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، امام خمینی(ره)را آغاز کننده تحول قدرت از متدانی به الهی دانسته و تاکید کرد: معمار کبیر انقلاب اسلامی تحول عظیم قدرت را به سمت قدرت متعالی ایجاد کردند و امروز نیز با بیداری اسلامی تداوم می یابد و این معنای گذار از قدرت متدانی به قدرت متعالی است.
.